RUKOUS

Sain viime viikolla lahjaksi ystävältäni Ulla Lumijärveltä aarteen: ihastuttavan vuonna 1964 Christopher Einigerin ja Anna-Maija Raittilan toimittaman MAAILMAN KAUNEIMMAT RUKOUKSET –kirjan. 519-sivuinen opus on täynnä erilaisia rukouksia: kristikunnan perusrukouksia, antiikin kansojen, juutalaisten ja islamin rukouksia, Lähi-idän, Euroopan, Aasian, Afrikan ja Amerikan eri kansojen rukouksia. Lisäksi sieltä löytyy myös suurten persoonallisuuksien rukoustekstejä, kuten esim. Mahatma Gandhin, Carl Gustav Jungin, Michelangelon, Paracelcuksen, Rabindranath Tagoren ja Äiti Teresan rukouksia.

Olen lukenut rukouksia erityisesti tällä viikolla. Porvoota ja oikeastaan koko Suomea kohtasi suuri suru tämän viikon maanantaina, kun isä puukotti 3-vuotiaan lapsensa Porvoon keskustassa sijaitsevassa ns. Ruusupuistossa. Ulla – ja moni muu Porvoon suomalaisen seurakunnan työntekijä – on jalkautunut Ruusupuistoon antamaan keskusteluapua lapsen väkivaltaisesta kuolemasta järkyttyneille ihmisille. Eilen siellä pidettiin muistotilaisuus, johon osallistui arviolta 300-400 ihmistä. Kynttilät palavat ja surun täyttää vielä puiston.

62801B5F-0844-4DA6-8406-2E4B703A63A6

Maailmassa on tällä hetkellä paljon pelkoa ja negatiivisia energioita.

Tulen jakamaan säännöllisesti täällä, web-sivullani ja/tai somessa rukoksia, meditaatioita tai vastaavia henkisiä työkaluja. Toivon, että saat niistä henkistä voimaa, tapahtuipa ympärillämme mitä tahansa. Alla jaan niistä ensimmäisen, joka on Sioux-intiaanien rukous ”Suuri Henki, kuule minua!”

Olen kirjoittanut kirjassani Näkymättömän Kosketus rukoilusta, joita ajatuksia jaan nyt myös tässä blogissani.

Olen aina rukoillut. Rukous avaa sydäntämme ja sielumme porttia. Rukous on minulle hyvin luonnollinen asia, jonka kautta olemme yhteydessä Kosmiseen Voimaan. Muista pyytää apua, sillä silloin annat luvan valon auttajillesi auttaa sinua. Auttajiemme kädet ovat sidotut, onhan toisaalta meidän tarkoituksemme tulla ns. toimeen omillamme, seistä omilla jaloillamme ja ottaa oma vastuu omasta elämästämme.

Ja muista pyytää apua ja rukoilla aina KAIKKIEN PARHAIMMAKSI. Ei vain omaksi hyväksemme – näin autamme parhaiten itseämme ja muita.

110E67F9-C4B1-46AD-812E-B224D8197E97

Olen kokenut rukouksen voiman ns. molempiin suuntiin: olen saanut apua pyyntöihini ja voinut olla välikappaleena parantavalle voimalle rukouksen kautta lähimmäisilleni. Kun rukoilen muille ihmisille apua, kuulen (sisäisesti) usein ympärilläni rukouksia. Ne ovat erikielisiä ja sekoittuvat keskenään kuin soinnulliseksi lauluksi, kun rukouksia (tai rukoilijoita) yhtyy rukoukseen. Ne ovat näkymättömiä auttajia ja apujoukkoja, jotka nostavat värähtelyjä. Näin syntyy korkeavärähteinen energiakenttä, jossa näiden valon joukkojen on mahdollista toimia.

Yhtä lailla tärkeää, kuin on rukoilla itselle ja muille apua, muista että voit rukoilla myös maapallolle ja ihmiskunnalle rauhaa ja rakkautta!

Kannattaa huomioida myös se, että mielemme on joskus niin täynnä ennakko-odotuksia, ettemme näe yksinkertaisinta vastausta rukoukseemme. On tärkeää olla avoin ja hereillä, jotta huomaa, mitä universumi kertoo meille ympärillä ja elämässämme tapahtuvien asioiden ja ihmisten välityksellä. Jos kohtaamme vastoinkäymisiä, kannattaa muistaa, että ei kannata heti luovuttaa. Joskus tarvitsemme lisävoimainponnistuksen, jotta asia tapahtuu tai ratkeaa!

F370CE5C-1004-44AE-ADEA-A87E3CE0A0F6

Osana päivittäistä henkistä harjoitustani rukoilen yleensä yhden suosikkirukouksistani. Löysin sen vuonna 2012 etsiessäni netistä tietoa Lakota Sioux intiaaneista. Silloin ”sattumalta” löysin englanninkielisen Lakota Sioux päällikön Keltaisen Kiurun Suuren Hengen Rukouksen, joka on vuodelta 1887. Käänsin sen tuolloin vapaasti englannista suomeksi, joten voit lukea sen alapuolelta.

Suuri Henki, kuule minua!

Oi, Suuri Henki, jonka äänen kuulen tuulessa,
jonka henkäys antaa elämän kaikille.
Kuule minua; tarvitsen voimaasi ja viisauttasi.
Auta minua kulkemaan kauneudessa,
ja auta silmiäni aina katsomaan punaista ja violettia auringonlaskua.
Auta käsiäni kunnioittamaan luomiasi asioita
ja auta korviani kuulemaan äänesi kirkkaana.
Tee minusta viisas, niin että voisin ymmärtää
mitä olet opettanut minun kansalleni.
Auta minua pysymään rauhallisena ja vahvana
kaiken sen edessä, mikä tulee minua kohti.
Auta minua oppimaan opetukset, jotka olet piilottanut jokaiseen lehteen ja kallioon.
Auta minua etsimään puhtaita ajatuksia ja toimimaan tarkoituksenani auttaa muita.
Auta minua löytämään myötätunto ilman, että empatia musertaa minut.
Etsin voimaa, joka ei ole suurempi kuin veljelläni,
vaan joka taistelee pahimman viholliseni kanssa
– Itseni: pelkoni ja epäilysteni.
Tee minut aina valmiiksi tulemaan eteesi puhtain käsin ja katsomaan suoraan silmiin.
Jotta kun elämä katoaa, kuten haalistunut auringonlasku,
voi henkeni tulla luoksesi ilman häpeää.

 

Yläpuolelta voit myös kuunnella lukemanani saman Suuren Hengen rukouksen virallisesti käännetyn version, jonka suureksi ilokseni löysin viime viikolla Maailman kauneimmat rukoukset –kirjasta! Videossa näet Avilasta tuomani patsaan Teresasta, joka on katolisen kirkon rukouksen opettaja.

Avilan Teresan kirja Sisäinen linna – josta Ulla Lumijärvi on kirjoittanut kirjan Avilan mystiikan professori  Antonio Mas Arrondon kanssa – johdattaa lukijan erityisen hienolla tavalla rukouksen maailmaan. Kulku käy sisäisessä linnassa huoneesta toiseen. Huoneita on seitsemän. Hän ei yhdistä niitä kuitenkaan suoraan energiakeskuksiimme, joka kuuluu idän perinteeseen. Näen kuitenkin selkeän yhtenevyyden huoneiden ja sakrojemme välillä.

Olen itse tutkinut elämääni Sisäinen linna -kirjan kautta. Matka omaan sisimpäämme, sieluumme, Korkeimman voiman asuinsijaan meissä, on jatkuva prosessi. Avilan Teresan merkitys minulle on erityisesti prosessi, jossa lähestyn Jumalaa itsessäni. Pelkkä ajatus voi tuntua ensin oudolta. Minä Jumala? Olemme Jumalan kuvia. Rukouksella on valtava voima muuttaa meistä jokaista. Rukous on täynnä armoa ja rakkautta. Siksi se parantaa.

Ulla Lumijärven kanssa vedimme Avilan Teresan naisryhmää 2015-2016 ja vierailimme myös Avilassa Teresan seuduilla. Aloitan Ullan kanssa 12.12.2017 naismystikko-/filosofiryhmän, johon mahtuu vielä muutama ihminen.

33C9676F-CE67-43C1-9176-EDD1C38B1C0B

Olen juuri lähdössä Casa de Dom Inãcioon ryhmän kanssa. Siellä rukoillaan paljon yhdessä. Jokainen voi yhtyä Isä Meidän –rukoukseen omalla kielellään. Rukoilemalla luomme valtavan suojaavan energiaverkon, vastaanotamme korkeaa kosmista energiaa ja saamme sisäistä ohjausta. Casan aulatilassa on rukouskolmio. Historiallisesti rukouskolmio on yksi vanhimmista henkisistä symboleista. Rukouskolmio symboloi kolmea henkisen polun perusprinsiippiä. Rakkautta: kärsivällisyyttä, kunnioitusta ja ystävällisyyttä muita kohtaan. Hyväntekeväisyyttä: huolenpitoa, hyviä tekoja ja töitä.  Totuutta: olemalla autenttisesti se, joka olemme. Jokainen voi rukouskolmiossa rukoilla ja yhdistyä Korkeimpaan energiaan.

Buddhalainen meditaatio on yksi rukouksen muoto, jota on tutkittu paljon. Harvardin yliopiston tutkija, tohtori Herbert Benson keskittyi siihen 30 vuoden aikana tutkimuksissaan.

Benson sanoo, että kaikki rukouksen muodot rentouttavat. Se vähentää stressiä, hiljentää mieltä ja edistää paranemista. Hän on dokumentoinut aivojen skannauksella (MRI) fyysisiä muutoksia, joita tapahtuu kehossa meditaation ja rukouksen aikana.

Benson kertoo dokumentoineensa ”tyyneyttä”, joka ympäröi koko aivoja. Tämä tila on ns. alfatila, joka on rentoutunut ja paranemista edistävä tietoisuuden taso. Kehosta tulee rennompi ja fysiologinen toiminta muuttuu tasaisemmin säännellyksi, esimerkiksi stressistä kertovat veren hormonitasot ja biokemiayhdisteet vähenevät säännöllisen rukouksen ja meditaation myötä.

Toivotan sinulle sisäistä rauhaa, valoa ja voimaa.

Rakkaudella, Marjaana ღ

2EF254C2-0183-424F-B24C-6F71F19BD832

TIETOISEN JOHTAMISEN TALO OY
TIETOISEEN JOHTAMISEEN erikoistunut henkisen valmennuksen ja retriittien talo – Tietoinen Johtaminen ® Conscious Leadership
________________________
Marjaana Will-Vidlund, Tj., Henkinen valmentaja, PyhäänVaeltaja, Kirjailija-Bloggari

GSM: +358 (0)45 27 99 261
MAIL: info at tietoisenjohtamisentalo.com
OSOITE: Jokikatu 27 A, 06100 Porvoo
WEB: Tietoisen Johtamisen Talo
BLOGI: NukkuvaBuddha

FaceBook: Tietoisen Johtamisen Talo Oy
Instagram: mwillvidlund – Visuaalinen Päiväkirjani
Twitter: @MWillVidlund

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s